Monday, 2 December 2013

RiAnG RiA ReDaNg 1-3.10.13

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua..
Dah lama rasanya x update blog ni,,

Kali ni, sy update pasal trip ke Pulau Redang  
bersama classmate terchenta..hehe..

Trip ni disertai seramai 16 orang trmasuk diri ini..
Pada mulanya nmpak mcm x jadi.. MCM X JADI JER...HAHA..
tP slepas bincg2, ke hulu ke hilir,,
ke depn ke belakng..
AKHIRNYA brjya jgk..

Pasal pnginapan tue, kami telah menginap di REDANG LAGOON RESORT
Resort ni okay dan sesuai untk mnginap..
Tmbahan pulak mknn kat sini mmg halal sbb dkndalikan oleh org Islam..
Alhamdulillah..

Masa trip ni..semua kene byar RM 280 kot lau x silap..
semua tue untuk pakej 3 hari 2 malam..
including makan, minum, tmbang bot, pnginapan, sewa alatan dsb.
Thanks kpd +Abdul Muizz sbb bg pinjam kemera..hehe..
Bleh jgk brgmbr dlm air..hehehe..


Jom tgk gmbar aka scene masa kitaorg pegi Redang Island hari tue..
Gmbr akn brcerita untk anda semua..huhu..



Gmbar masa 1st day.. time ni wktu petang..
smbil jln2 kitaorg brgambar dlu..
cheking..cheking..hehe..


Brgmbar dikala pagi hari.. mcm x mandi jer..mcm x mandi jer..
bhahaha..


Gmbr xcited nk pegi snorkeling..


Senget plak bot ni sbb duk kumpul nk ambk gmbar..hahaha..


cheking..cheking.. brgmbar sikit.haha..


Bergambar lagi..


Brgmbar masa kat Taman Laut Pulau Redang..


Ada cermin ke?? Kuat ngat menilik +Rosahdan Aziz ni..huhu


ahh sudah.. APAKAH ini??hahaha +Hazwan Arifin 


Kak Wea aka +Aida Madihah terr..hahaa..


Berehaat atas pelampung.. letih kot snorkeling nih,,



Spesies ikan apakah ini??




Senyum semua...cheking..


Antara coral yg dah mati..


Nmpak mcm kecik jer.. tp sbenarnya coral ni sgt lar besaar..


Bergambar dgn dua akak ni..hehe.. +syimah hassan +Syafeyqa Stinson 


Cheking dan cheking..


lagi dan lagi.. teruskan brgmbar..wakaka..


Semangat +Zul MN angkt PEACE dlm air..


+are nih wat gpo ter..huhu..


+Rosahdan Aziz apo kono ekau jang..ekau buwek apo tue..
bhahaha..


Perghhh.. smart gak gmbr niey..hehe..


+Nazmi Isa tgh bg flying kiss kt DUGONG LAUT kot..haha..


Yeahhhh..Redang is the best..


Geng jejaka 




Bergmbar sebelum balik..


 dan bergmbar lagi..



Dan lagi.. Semua beratur.. cheking..hahaha..


Inilah gmbar trakhir smasa kami ada kat Pulau Redang tue..
Gmbar lompat ni wajib ada..hehehe..

Hopefully semua enjoy dgn trip ni.. 
Tak tau knp tp trip ni dipanggil TRIP 3R
RIANG RIA REDANG..
dah mcm Riang Ria Raya plak..ahaha..


See you next time..
thans sbb sudi singgah kt blog niey
(^_^)



0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates